Podľa príznakov

Vyberte indikáciu:

Kategórie

Zľavnené produkty

ŠPECIÁLNA KOZMETIKA RAD  K dispozícii je 83 produktov.

Podkategórie

  • Tea Tree Oil - kozmetický rad
    Využíva vysokú a preverenú účinnosť austrálskeho čajovníka (Melaleuca alternifolia). Olej získavaný z tohto stromu vykazuje neobyčajne silné antiseptické, protiplesňové a antibakteriálne účinky. Využitie našiel pri ošetrení problematickej pleti, na popáleniny, spáleniny, po bodnutí hmyzom a na drobné odreniny. Aktívne kozmetická rada TTO je vhodná pre ženy i

    mužov všetkých vekových kategórií. Táto kozmetika nie je parfumovaná a dokonca aj jej konzerváciu do značnej miery prevzala Čajovníková silice.
  • Manuka - kozmetický rad
    Silice získavaná z novozélandského čajovníka (Leptospermum scoparium) je veľmi bohatá na Triketon, ktorý zvyšuje účinnosť proti plesniam až 10-násobne a proti G + baktériám až 30-násobne v porovnaní s austrálskym Tea Tree Oil. Nie nadarmo tomuto oleju pôvodnej maorští obyvatelia Nového Zélandu hovoria zabíjač baktérií a plesní.
  • Konope - kozmetický rad
  • Granátové jablko - kozmetický rad
    Granátové jablko - Punica granatum (Marhaník granátový)

    Granátové jablko pochádza z Perzie, odtiaľ sa rozšírilo do Egypta a Grécka. Tohle aromatické ovocie je bohaté najmä na triesloviny a flavonoidy (punicalin, punicalagin, granatin, punicacorten, Casuarina). Jadierka sú bohatá na fytoestrogény, ktoré priaznivo ovplyvňujú zdravie kože a ciev.
     

    Granátové jablko

    obsahuje aj vysoký podiel vitamínov (A, B1, B2, B3, B9, C, E), esenciálnych aminokyselín a minerálov (K, P, Cl, Mn, Si, Zn, Ca, Mg, Cu, Fe). Najvýznamnejšou vlastnosťou granátového jablka je antioxidačná aktivita (pohlcuje voľné radikály - znečistené prostredie, UV žiarenie, cigarety, ich prirodzená tvorba). Voľné radikály môžu hrať dôležitú úlohu u chorôb ako rakovina, ochorenie srdca, mŕtvica a ďalšie ochorenia spojené so starnutím. Jeho antioxidačné činnosť je dvojnásobný než u grepu, alebo zeleného čaju a šesťnásobná než u paradajkového džúsu. Má podobnú antimikrobiálnu aktivitu ako cesnak. Na pokožku navyše pôsobí adstringentne, tonizačne a zvieravo. Ďalšou výhodou granátového jablka je antiflogistický a antiedematózny účinok.
    Droga má natoľko silný antioxidačný a antimutagénna účinok, že je používaná aj ako doplnok pri chemoterapii. Ide tiež o veľmi silnú prírodnú prevenciu rakoviny prsníka, prostaty a ďalších nádorov.

    Indikácie:
    - Anti-oxidačné aktivita (tlmí prejavy starnutia)
    - Silný antiseptická aktivita (problematická pleť)
    - Silne adstringentné, tonizačný a zvieravé
    - Protizápalový účinok
    - Tlmí opuchy
    - Tonikum pre cievy a kožu
  • PANTHENOL+

    PANTHENOL - KYSELINA PANTOTÉNOVÁ
    Niekedy je tiež nazývaný ako Dexpanthenol, Bepanthen, Pantothenol a Vitamín B5. Názov je odvodený z gréckeho pantos = všade.

    História: prvýkrát bol testovaný v Spojených štátoch v roku 1950. Štúdia sa robila na pacientoch s ťažkými popáleninami a poraneniami. Štúdie Dr. Combes a Zuckerman bola uverejnená v časopise The Journal of Dermatology.

    Jej záverom bolo potvrdenie, že pacienti, ktorých zranenia bola ošetrená masťou s 5% pantenolu, sa hojili výrazne rýchlejšie ako pacienti v kontrolnej skupine. Táto štúdia odštartovala ďalšie testovanie a následne aj plošné použitie pantenolu ako v liekoch, tak aj v kozmetike.

    Fyzikálno-chemické vlastnosti: číra, vysoko viskózna, bezfarebná tekutina, rozpustná vo vode, nerozpustná v olejoch a tukoch. Bez zápachu, alebo len s veľmi slabým zápachom. Soli pantenolu sú obvykle biele prášky. Viskozitu možno znížiť zahriatím. Panthenol sa metabolizuje z Kyseliny pantoténovej (Vitamín B5) a je teda provitamínom B5. V organizme je rýchlo oxidovaný na pantotenát. Panthenol je stabilný pri izbovej teplote. Je stabilný voči svetlu a vzduchu, ale teplota nad 70 ° C ho poškodzuje. Odporúča sa jeho použitie v rozmedzí pH 4 - 8.

    Fyziológia: sú známe dve formy D a L. Iba D forma (Dexpanthenol) je však plnohodnotne biologicky aktívne. Obe formy však aktívne hydratujú. Pri nedostatku pantenolu v organizme klesá odolnosť slizníc, klesá rast vlasov, pokožka je dehydratovaná. Pantenol preniká veľmi hlboko vrstvami kože. Pantenol je nevyhnutný pre optimálnu funkciu zdravej pokožky, tlmí vznik a rozvoj vrások a tiež spomaľuje prejavy starnutia kože. Je nevyhnutný pre hospodárenie pokožky s vodou. Pri nedostatku pantenolu sa znižuje elasticita pokožky, dochádza k jej rýchlejšiemu starnutiu a rozvoju vrások.

    Veľmi dôležitý je pantenol pre zdravie a rast vlasov a nechtov. Vlasy sú pri jeho nedostatku lámavé, spľasnuté a bez lesku.

    Použitie v kozmetike: v kozmetických prípravkoch sa pantenol využíva pre svoje regeneračné, hydratačné a protizápalové schopnosti. Významná je schopnosť pantenolu tlmiť rozvoj zápalové reakcie, čo sa využíva na spáleniny rôzneho pôvodu (termálne, solárne), ale aj na pokožku namáhanú mrazom, suchom, kúpaním, ale aj prašným prostredím. Urýchľuje hojenie najrôznejších rán (jazvy, zapareniny a vredy predkolenia) tým, že aktivuje proliferáciu fibroblastov. Pantenol je aktívna prísada určená pre najnáročnejších kozmetickú starostlivosť. Účinnosť je zabezpečená už od koncentrácie 1% pantenolu v prípravkoch. Kozmetika s obsahom pantenolu je veľmi obľúbená pre pacientov s precitlivenú a ekzematickú pokožkou. Vzhľadom k enormnej schopnosti regenerovať a hojiť je kozmetika vhodná aj v starostlivosti o zdravú pokožku. Pantenol optimalizuje metabolizmus a výživu pleti, čím napomáha zachovať mladiství vzhľad a obmedzuje tvorbu vrások.

    S obľubou je pantenol využívaný v starostlivosti o vlasy. Preniká hlboko ku korienkom vlasov a zlepšuje ich lesk, ohybnosť a celkový dobrý pocit. Chráni vlasy pred mechanickým poškodením (česanie, fénovanie a rôzne úpravy), zvyšuje ich odolnosť proti nepriaznivým vplyvom prostredia. Pri pravidelnom ošetrovaní 2% roztokom pantenolu dochádza k nárastu priemeru vlasu o 10%.

    Indikácie:

    - Hydratuje pokožku (tým zvyšuje elasticitu a hebkosť pleti)
    - Tlmí prejavy starnutia a rozvoj vrások
    - Potláča rozvoj zápalu (potláča začervenanie)
    - Stimuluje hojenie rán
    - Na spáleniny rôzneho pôvodu
    - Po opaľovaní regeneruje, hojí, ale tiež stimuluje tvorbu pigmentu (pokožka rýchlejšie hnedne)
    - Na precitlivenú a ekzematickú pokožku
    - Potláča svrbenie a upokojuje podráždenia
    - Na mastné, lámavé a matné vlasy

    Bezpečnosť: z 50-ročnej histórie používanie pantenolu na pleť a vlasy, ale aj z celej rady vykonaných testov a štúdií je zjavné, že nemá žiadne negatívne vedľajšie účinky. To platí pre krátkodobé, ale aj dlhodobé užívanie. Väčšinou je pantenol získavaný z prírodných zdrojov. Pantenol je považovaný za netoxický a nedráždivý.

    Klinické štúdie:
    Kyselina pantoténová (G. Stüttgen, H. Krause, Arch. Klin. A Exp. Derma, 209, 578-82 (1960)).

    - Masť s Panthenolu zabraňuje začervenanie vplyvom UV žiarenia (R. Lange, Med. Klin. 52,1379 (1957), H. Tronnier et al, Z. Haut-und Geschlechtskrankheiten 21, 224-32 (1956)).

    - Krém s 5% Panthenolu urýchľuje hojenie povrchových rán o 30% (H. Weiser, G. Erlemann, parfumérie a Kosmetik, 68, 425-428 (1987)).

    - Krém s Panthenolom pravidelne aplikovaný na koži výrazne zvyšuje hydratovanosť suchej pokožky (E. Wagner, panthenol und der Phytantriol v Kosmetik, parfumérie und Kosmetik, 75, 260-267 (1994)).

    - D-Panthenol masť chráni pery pred slnečným oparom (H. Stellmann, Ärztl. Prax 7, 16 (1955)).

    - Podobných štúdií sú ku dnešnému dňu známe už desiatky.

  • Kozmetika na opaľovanie

    TOPVET - Opaľovacia kozmetika

    Na telo a tvár vysoká ochrana (obsahuje aktívne výťažky z rastlín) .
    Chráňte svoju pokožku pred UV žiarením!

  • BIOVITALITY
  • Starostlivosť o nohy
na stránku
Zobrazené 1 - 12 z 83 položiek
Zobrazené 1 - 12 z 83 položiek